Ervaring Clean 9 Detox

Misschien past het niet helemaal thuis op mijn website / blog, maar ik wilde de resultaten toch graag ergens delen. Daarnaast denk ik dat er veel jonge moeders zijn die bezig zijn met hun lijf / figuur. En persoonlijk vind ik het altijd fijn om een eerlijke review over een dieetsoort te lezen. Zonder commercieel oogpunt!clean 9 ervaring

Afvallen na zwangerschap

Eigenlijk mag ik dit kopje niet eens typen, maar toch “verwijd” ik mijn huidige gewicht nog enigzins aan de zwangerschap. Het is al weer 2 jaar geleden dat ik bevallen ben van de aller leukste, lieve, en knappe gezellige zoon! Maar toch zijn nog steeds niet alle zwangerschaps kilo’s eraf, en ey mama wil er òòk goed uitzien!  Afvallen na mijn zwangerschap blijkt dus toch niet zo makkelijk als: A.) het bij andere lijkt en B.) van te voren gedacht. Met de gedachte aan baby nummer 2 alweer in het achterhoofd wordt het dus tijd om deze kilo’s af te vallen. Zodat ik bij de volgende zwangerschap niet al met + 5 kilo begin.

Lijn poging 1001

Om eerlijk te zijn ben ik de tel al kwijtgeraakt, maar ik heb al zò vaak tegen mezelf gezegd heb “nu begin ik weer” en “nu is het genoeg!” Maar helaas lukt me het vaak niet langer dan een paar dagen. Ik denk dat ik mijn doorzettingsvermogen tegelijkertijd met de placenta uitgeperst heb haha. Want na de zwangerschap is het afvallen niet echt gelukt. Van afspraken met vriendinnen tot koolhydraat arm eten. Verschillende diëten zijn al de revue gepasseerd… Ik moet eerlijk zeggen dat ik het type “een-dag-niet-afgevallen-is-weg-motivatie” ben. Ik wil graag snel resultaat terwijl ik eigenlijk in weet dat langzaam afvallen vaak het beste is. Het is zaterdagmiddag en ik erger me aan m’n eigen lichaam. Al m’n kleding zit te strak. Als ik heel realistisch naar mezelf kijk weet ik ook wel dat ik geen 10 tonner ben en dat er voldoende mensen zullen zijn die zeggen “dat heb jij toch helemaal niet nodig” of “je ziet er hartstikke goed uit” maar het gaat om je eigen mening toch? Dat je je lekker voelt in je eigen lijf, nou dat laatste is dus niet het geval op het moment. Dus tijd voor actie!!

Clean 9 detox

Om deze lijnpoging meteen kracht bij te zetten heb ik besloten om het Clean 9 Detox programma te gaan volgen. De naam zegt het al, het is een detox van 9 dagen. Het principe van dit pakket is om je lichaam te reinigen en ontgiften. Dus als het ware te resetten. Mijn doel is om hiermee mijn “knop” om te zetten, afkicken van alle overbodige suikers en natuurlijk een paar kilo afvallen. Even een vliegende start maken om vervolgens daarna nog wat laatste kilootjes af te vallen.

Wat is Clean 9? ik zal het hieronder kort in eigen woorden omschrijven:

Dag 1&2

Deze dagen mag je alleen Aloë Vera drinken; 3 maaltijden en 1x in de avond, 1 vanille eiwitshake als lunch en 1 vezelstaafje in de ochtend als tussendoortje (dit meng je ook met water). Daarnaast mag je eventueel wat groente en/of fruit mocht je dit nodig hebben. (welke soorten je mag staat in het boekje). Mijn ervaring is dat dit de zwaarste dagen zijn van de Clean 9 detox.

Dag 3 t/m dag 8

Deze dagen mag je ’s avonds een maaltijd van +/- 600kcal. Er staan recepten in het boekje. De Aloë Vera neem je dan alleen nog maar in de ochtend. Als ontbijt en lunch neem je een vanille eiwitshake (ook hiervan staan extra recepten in het boekje).

Laatste dag: dag 9

Deze dag mag je in middag een lunch toevoegen.Naast de Aloe Vera neem je 3x per dag voedingssupplementen voor de maaltijd. Deze onderdrukken je hongergevoel en er zit een multivitamine in.

Mijn ervaring Clean 9 dag 1:

Met “zin” begin ik aan deze dag. Ik kan als eerste zeggen dat de honger me 100% meevalt. Alleen de Aloe Vera drank valt me 100% tegen. Daar moet ik eerlijk in zijn, het is echt vies. Goor, ranzig echt gewoon vies! De rillingen liepen over m’n lijf toen ik het eerste glaasje opdronk (moet ik de kokhalsneiging ook melden?). Gelukkig is het maar 120ml per keer, maar toch! De moed zakte me eigenlijk direct al in de schoenen na 1 slok: “ga ik dit volhouden?”.

Gelukkig is de smaak meteen weg zodra je het doorgeslikt hebt en het boert ook niet op gelukkig. (Sorry, ik ben eerlijk hihi.) Dus na enkele minuten denk ik “okey dat was eigenlijk wel te doen”. Ik houd mezelf voor dat het maar voor een paar dagen is en dat ik er iets voor over moet hebben.

De rest van de dag gaat eigenlijk wel goed. Ik kijk wel uit naar de “eetmomenten” maar het hongergevoel valt erg mee. Tip: veel water drinken bij hongergevoel, dit helpt.

Dag 2: hongerrrrr

Dag 2 begint goed, maar rond 10.00 uur krijg ik echt wel honger. Ik pak de viberstick, maar lijkt niet echt te vullen. Ik drink veel water om m’n hongergevoel te onderdukken. Daarnaast toch 5 frambozen en 5 aardbeien op. Zal wel een psychologisch spelletje zijn nu. Nog maar wat extra water drinken en proberen niet aan te denken. Na de lunch gaat het beter. En tot “etenstijd” gaat het eigenlijk heel goed. Wanneer mijn vriend een bord pasta naar binnenwerkt krijg ik toch ook wel erge trek. Maar wat afleiding gezocht en toen zat dag 2 er ook op! Yes, de 2 ergste dagen zijn voorbij! Nu al een beetje trots op mezelf!

Dag 3: vandaag weer avondeten

Ik wordt wakker en zowat het eerste wat ik denk is “ik mag wegen!”. Dus ik sprint uit bed naar de weegschaal: -2,1 kilo. JIPPIE DAT MOTIVEERT! Volgens het boekje moet je vandaag ook meten, maar ik heb besloten dat pas na het einde van de 9 dagen te doen. Gelukkig vanaf vandaag alleen nog in de ochtend een Aloe Vera drankje. (Alhoewel ik moet bekennen dat de smaak enigszins begin te wennen) Verder de 2x eiwitshake en een viber stick. Deze dag verder ook niet veel honger gehad. Ik denk dat m’n lichaam er een beetje aan went + die weegschaal maakt me er van bewust dat ik goed bezig ben. En dan weer avondeten.. jeetje wat lekker! Ik heb kip met wokgroenten en een klein beetje rijst op, o en een handje cashewnoten, maar ik kon zelfs m’n bordje niet helemaal leegeten.

Dag 4: Ik zit in het ritme!

Ik merk dat m’n lichaam gewend raakt aan deze hoeveelheden eten. Het verbaast me dat ik niet veel honger heb ondanks dat ik niet veel eet. Ik heb alleen heel veel dorst, maar dat is prima! De eerste 3 dagen heb ik de vanille shakes met kokosmelk en amandelmelk gemaakt, maar vond het heel zoet. Vandaag voor het eerst met water gemaakt. Dat smaakt beter vind ik. Dus vanaf nu maak ik ze met water scheelt ook weer kcal.

En ik heb m’n eerste compliment binnen! M’n vriend, die altijd heel sceptisch is over zulke detox/dieeten, zei vandaag volgens mij heb je al een smaller toetje. YES! ik glinsterde volgens mij van oor tot oor! Zelf heb ik ook het idee dat m’n bovenarmen dunner zijn. Maargoed niks gemeten dus zeker weten doe ik niet 😉

In het programma staat dat je vanaf dag 3, 30 minuten matig intensief moet sporten per dag. Sporten heb ik de laatste tijd niet echt gedaan dus nu ook maar even niet doen. Wel heb ik elke dag wel ‘n uur gefietst. En vandaag ook wat squats en buikspieroefeningen.

In de avond een salade met gebakken kip gemaakt.

Dag 5: op / over de helft

Ik vind het snel gaan! Alweer over de helft vandaag. ik begin de dag goed, ik zit in het ritme. Alleen halverwege de dag toch wel trek. Ik neem wat extra fruit (aarbeien) en een paar cherry tomaatjes. Ik merk dat ik al weer af tel naar het einde. Nog 4 dagen te gaan!

Verder merk ik dat ik heel goed slaap. Ik ben in de avond nog erg actief en ga daardoor pas laat naar bed (rond 00.00 uur). Merk dat ik snel in slaap val en slaap ook echt vast. Ik heb vaak moeite met de wekker, maar deze dagen ben ik al voor de wekker gaat wakker. En ik ben fit! Dat is echt een fijn gevoel! Denk echt dat dat komt door Clean 9! Heb al eerder bij andere dieeten ervaren dat ik beter slaap als ik minder koolhydraten / suikers eet gedurende de dag. Maar hierbij merk ik het nog beter!

Avondeten: zalm gebakken aardappeltjes en sperziebonen

Dag 6: Toch weer een zwaar dagje

Jippie! -2.4 Dat is leuk!! Dat geeft motivatie om door te gaan. Verder vandaag een zwaar dagje. Het is wel erg warm op het moment (30+) wellicht dat het daardoor komt?  Maar ik heb moeite om van de lekkere dingen af te blijven, maar ik blijf sterk en doe het niet! Ik heb gedurende de dag wat frambozen en aarbeien extra gepakt. De dag afgesloten met een salade met kip. Dus al met al erg trots op mezelf dat ik niks op heb deze dag.

Dag 7: Op visite bij schoonouders

Het beloofd de warmste dag te worden vandaag 40+ in het binnenland. We gaan dus een dagje op visite bij m’n schoonouders in Egmond aan zee. Qua temperatuur is het heerlijk! en de zaligheden op tafel zien er ook heerlijk uit! Maar ik heb m’n shakes en viber snack bij me dus gewoon aan het regime houden! Wederom een moeilijke dag het zij a. door de hitte of b. door alle lekkere dingen die ik gedurende de dag voorbij die komen. Ik moet ook zeggen dat ik echt uitkijk naar dag 10. Klaar met de Clean 9. Waar het bij dag 5 nog snel leek te gaan kruipen de dag nu ineens voorbij. De dag afgesloten met een heerlijke zalm en kipspiesje van de bbq met salade.

Dag 8: Onee +0.3

Niet geheel volgens het boekje ga ik vandaag, na 2 lasitge dagen op de weegschaal staan. +0,3 ONEEEEE KUT! dat is niet de bedoeling. 2 dagen “honger” gehad en dan ook nog aangekomen. Nu weet ik dat ik al even niet naar het toilet ben geweest en misschien door de warmte ook wat vocht vast kan houden, maar leuk is het niet! Ik baal ervan. Maar weet dat ik er ook niet teveel naar moet kijken. Ik zie zelf dat m’n gezicht en armen dunner zijn geworden en dat is belangrijker dan de weegschaal. Wederom wat extra aarbeitjes en een stukje komkommer op vandaag. In de avond eet ik wokgroenten met kip en een klein beetje rijst.

Dag 9: m’n broek zit losser!

Door de warme dagen afgelopen week alleen maar jurkjes en rokken aangehad. Vandaag trek ik m’n tuinbroek aan en ik merk dat hij losser zit bij m’n benen. Ik had deze wat te klein gekocht afgelopen april met de hoop dat ik nog wel af zou vallen. En dat is dus gelukt! YES! hij zit echt losser bij m’n benen, yoehaaaaaa we hebben dus resulaat. Vandaag gaat het weer een stuk beter! Ik neem bij de lunch nog een keer de shake in plaats van de voorgeschreven lunch. Dit doe ik omdat ik niet echt een gezonde lunch in huis heb + na deze 9 dagen wil ik over gaan op de shakes van Body & Fit. Dus dan blijf ik toch in de shakes. Ik kijk er zelfs naar uit om aan die shakes te beginnen. Die smaken een stuk lekkerder dan deze shake. Ik neem altijd Milkshake aardbei die smaken goed. Maargoed dat is dus pas voor morgen hihi. Vandaag daarnaast wat pruimen op gedurende de dag en in de avond kip met broccoli en wat rijst.

Mijn ervaring Clean 9:

Het zit erop! Ik ben blij! De weegschaal gaf vanochtend -2.7 aan dus dat is erg netjes voor 9 dagen! Echter ben ik wel een ietsie pietsie teleurgesteld dat het na 2 dagen al -2.1 was en nu na 9 dagen 2.7. Maargoed, ik ben nog steeds blij, dit was me anders nooit gelukt! En nog een belangrijkdoel gehaald: dé knop is om! Dat was voor mij ook een belangrijke reden om dit te doen. Even pas op de plaat om daarna op het goede spoor te komen.

Ik heb m’n centimeters nog niet gemeten, vanochtend geen tijd voor gehad. Dat ga ik morgen doen. Dus dat laat ik nog weten 🙂

Conclusie is dat ik het (met vlagen) een zwaar weekje vond. De producten die in het pakket zitten zijn vies wat het niet makkelijker maakt. Maar het honger gevoel valt over het algemeen wel mee. En ik merk dat m’n lichaam er goed op reageerd (goed slapen). Dat vind ik wel echt fijn. + wat kilo’s eraf dus ik ben blij!

4 reacties op “Ervaring Clean 9 Detox

 1. Petra zegt:

  Hallo Layla,

  Lijkt me ook een heftig maar mooi programma hoe is het na dien gegaan daar ben ik dan weer benieuwd naar.
  Hoe zit het nu met je gewicht is het er niet meer terug aan gekomen?

 2. Cientje zegt:

  Hoi,
  Ik was eens nieuwsgierig hoe het nu met u en uw kilo’s gaat, een jaar later.
  Ps u schrijft heel oprecht en leuk om lezen
  Groetjes

 3. Layla zegt:

  Hoi Cientje,

  Dank je wel. Helaas ben ik snel weer teruggevallen in een oud eetpatroon en kwamen de kilo’s er ook zo weer aan. Inmiddels ben ik (2 weken geleden) bevallen van een 2e kindje dus m’n gewicht is nu niet zo best haha. Maargoed, dat komt wel weer. Echter denk ik niet snel weer Clean 9 voor mij. Een vriendin van mij heeft het ook gedaan in november. Die heeft daarna doorgezet en drinkt nog steeds de aloe vera en wat voedingssupplementen en die is in totaal vanaf november wel 10 kilo afgevallen. Dus het kan wel! Succes!

 4. Layla zegt:

  Heey sorry late reactie. Had ‘m over het hoofd gezien. Helaas ben ik snel weer teruggevallen in een oud eetpatroon en kwamen de kilo’s er ook zo weer aan. Inmiddels ben ik (2 weken geleden) bevallen van een 2e kindje dus m’n gewicht is nu niet zo best haha. Maargoed, dat komt wel weer. Echter denk ik niet snel weer Clean 9 voor mij. Een vriendin van mij heeft het ook gedaan in november. Die heeft daarna doorgezet en drinkt nog steeds de aloe vera en wat voedingssupplementen en die is in totaal vanaf november wel 10 kilo afgevallen. Dus het kan wel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *